Spanish cuisine has taken the culinary world by storm, and the food of northern Spain represents the best the Iberian peninsula has to offer. These regions produce superb ingredients, which home cooks have long used to create classic dishes like Romesco and Alioli; now today's chefs have rediscovered them, bringing Spanish food new recognition. The Food of Northern Spain offers the best of Spanish cooking, clearly and simply presenting the dishes and their ingredients. Arranged in three parts, the book first looks at how the Spanish eat, then outlines cupboard basics and the best Spanish wines to accompany the dishes. Finally, the book presents more than 150 recipes, and while each one is faithful to its origins, the author has made small, helpful adjustments for the non-Spanish cook. Enhanced with beautiful color photos of the landscape and the food, this is a fine introduction to the culinary pleasures of northern Spain.
La cocina del norte de España goza de gran reputación en tanto que basa sus bondades en unos ingredientes propios variados y de excepcional calidad, y el valor añadido de una tradición culinaria que ha sabido tratarlos adecuadamente, y que tiebe su mayor exponente en sus numerosos cocineros de renombre internacional. La autora, muy vinculada a España y su cocina, recoge lo más destacado de esa tradición gastronómica en un recorrido que va desde Galicia hasta el Pirineo catalán, pasando por Asturias, Navarra, el País Vasco y el área septentrional de las dos Castillas. Las 130 recetas que se incluyem han sido recogidas en algunos de los mejores restaurantes del norte de España.
Un libro ideal para los pequeños amantes de la buena comida que quieren más independencia en la cocina y para los padres que desean que sus hijos se inicien en las técnicas culinarias con comidas autenticas. Una obra que contiene grandes platos, no de co