In this stunningly original book Richard Wrangham argues that it was cooking that caused the extraordinary transformation of our ancestors from apelike beings to Homo erectus At the heart of Catching Fire lies an explosive new idea the habit of eating cooked rather than raw food permitted the digestive tract to shrink and the human brain to grow helped structure human society and created the male female division of labour As our ancestors adapted to using fire humans emerged as the cooking apes Covering everything from food labelling and overweight pets to raw food faddists Catching Fire offers a startlingly original argument about how we came to be the social intelligent and sexual species we are today This notion is surprising fresh and in the hands of Richard Wrangham utterly persuasive Big new ideas do not come along often in evolution these days but this is one Matt Ridley author of Genome
Ficha técnica
Editorial: Profile Books
ISBN: 9781846682865
Idioma: Inglés
Número de páginas: 320
Tiempo de lectura:
6h 35m
Encuadernación: Tapa blanda
Fecha de lanzamiento: 27/05/2010
Año de edición: 2010
Especificaciones del producto
Escrito por Richard Wrangham
es el Ruth Moore Professor de antropología biológica en la Universidad de Harvard y curador de biología del comportamiento de primates en el Museo Peabody. Es el coautor de “Demonic Malesand” y coeditor de “Chimpanzee Cultures”. Ha enseñado antropología biológica en la Universidad de Harvard desde 1989. Sus principales intereses son la ecología del comportamiento de los chimpancés, la evolución de la violencia y la tolerancia, la adaptación de la dieta humana y la conservación de los chimpancés y otros simios. Ha estudiado chimpancés en el Parque Nacional Kibale, Uganda, desde 1987.