This is a gastronomic tour celebrating the diversity of Spanish food and wine, with recipes from Spain's hottest young chef, Mario Sandoval, matched with wines from Spanish wine expert, John Radford. From Andalucia to Valencia, Madrid to Baleares, Galicia to La Rioja, this book matches the best of Spanish cooking with its character-fuelled and highly individual wines. Visiting each of Spain's 17 provinces, John Radford sets the cultural scene before introducing Mario Sandoval's choice of recipes inspired by the region. Sandoval selects four dishes, including the traditional, modern, and avant-garde, showcasing his original style of cooking. Radford completes the culinary picture by telling us about the local wines, listing the leading bodegas, and offering three recommendations for each recipe.
Un recorrido gastronómico que celebra la diversidad de la comida y el vino español, con recetas del joven chef más en boga Mario Sandoval. Desde Andalucía hasta Valencia, de Madrid a Baleares, y de Galicia a La Rioja, este libro combina lo mejor de la cocina española con sus vinos de gran personalidad y llenos de carácter. John Radford visita cada una de las 17 comunidades y prepara la escena cultural antes de presentar la propuesta de recetas de Mario Sandoval inspirada en cada región. Sandoval selecciona cuatro platos, incluyendo los tradicionales, los modernos y los vanguardistas, demostrando su original estilo de cocina. Radford completa la escena culinaria mediante una explicación de los vinos regionales, una relación de las bodegas más importantes y tres recomendaciones para cada receta.
From Andalucia to Valencia, Galicia to La Rioja, this is the first book to seriously match the best of Spanish cooking with its character-fuelled and highly individual wines. Visiting each of Spain's 17 provinces, John Radford sets the cultural scene before introducing Mario Sandoval's choice of recipes inspired by that specific region. Sandoval selects three dishes: a traditional, a more modern recipe, and finally an avant-garde dish that showcases his original style of cooking. Radford completes the culinary picture by telling us about the local wines, offering three recommendations for each recipe: everyday, Sunday lunch, special occasion, and listing the leading bodegas.
Un viaje minucioso que capta la esencia del vino español valiéndose de numerosas fotografías y mapas, así como de un analísis en profundidad de la legislación vigente. Escrito por un profesional muy respetado en el sector y una lectura indispensable para quienes quieran conocer más y de cerca el mundo del vino en este país. Examina todas las regiones y vinos, desde las ya clásicas como Rioja y Jerea hasta los nuevos estilos de ribera del Duero y Priorat.