📗 Libro en catalán HISTORIA DE UNA CUINERA: MEMORIES DE MARIA BADIA

FONOLL - 9788493605261

Alimentos Estudios

Sinopsis de HISTORIA DE UNA CUINERA: MEMORIES DE MARIA BADIA

Historia d?una cuinera són les memories de Maria Badia (l?Espluga de Francolí, 1911-2002). Filla de pagesos, de ben jove va anar a servir a Reus, on va començar a cuinar. Als anys 30, a Barcelona, va ser cuinera d?una família benestant i va assistir a les classes del xef Rondissoni a l?Institut de Cultura de la Dona. Va tornar al poble poc despres de la guerra per casar-se i va fer de mestressa de casa, pagesa i mandonguera. Va ser cuinera a cases particulars per a celebracions i de les fondes Fonoll i Garrell de l?Espluga de Francolí. El llibre combina la narració en primera persona de la vida de Maria Badia i les seves receptes. Historia d?una cuinera, com assenyala la famosa cuinera Carme Ruscalleda al proleg, permet mantenir la memoria escrita de les receptes familiars pel ?valor afectiu que contenen i perque són un patrimoni íntim i proper que mante vius els paladars familiars dels qui tenen la cuina a la llista de les coses interessants de la vida?. El volum inclou un total de 30 receptes, entre primers plats, segons i postres com ganyims, arengada amb chorro, braç de gitano, espinacs amb beixamel, rosetes, coca de codony, conill gratinat, estofat de senglar, rajada amb suquet de fesols, sopes bullides, perdius amb vinagreta, albergínies amb salsa verda, torrons de saba

Ficha técnica


Editorial: Fonoll

ISBN: 9788493605261

Idioma: Catalán

Número de páginas: 152

Encuadernación: Tapa blanda

Fecha de lanzamiento: 14/06/2008

Año de edición: 2008

Plaza de edición: Juneda
Número: 7

Especificaciones del producto



Escrito por Carme Martí


Escritora y filóloga catalana, Carme Martí ha dedicado la mayor parte de su obra a la recuperación de la memoria histórica. Impartió docencia para inmigrantes en el Consorci per a la Normalització Lingüística, ha sido articulista de prensa y gestora cultural en el ámbito museístico. En 2010 entrevistó a Neus Català para una serie de crónicas sobre el mundo rural. Fruto de aquel primer encuentro surgió un tándem literario que convirtió las vivencias de Català en una extraordinaria novela. Su historia fue recuperada en 2019 con el título La paloma de Ravensbrück.

Descubre más sobre Carme Martí
Recibe novedades de Carme Martí directamente en tu email

Opiniones sobre HISTORIA DE UNA CUINERA: MEMORIES DE MARIA BADIA


¡Sólo por opinar entras en el sorteo mensual de tres tarjetas regalo valoradas en 20€*!

Los libros más vendidos esta semana