📗 Libro en inglés BREAD BOOK

G. P. PUTNAM'S SONS - 9780399578847

Alimentos Estudios

Sinopsis de BREAD BOOK

Visionary baker Chad Robertson unveils what s next in bread drawing on a decade of innovation in grain farming flour milling and fermentation with all new ground breaking formulas and techniques for making his most nutrient rich and sublime loaves rolls and more plus recipes for nourishing meals that showcase them The most rewarding thing about making bread is that the process of learning never ends Every day is a new study the possibilities are infinite from the Introduction More than a decade ago Chad Robertson s country levain recipe taught a generation of bread bakers to replicate the creamy crumb crackly crust and unparalleled flavor of his world famous Tartine bread His was the recipe that launched hundreds of thousands of sourdough starters and attracted a stream of understudies to Tartine from across the globe Now in Bread Book Robertson and Tartine s director of bread Jennifer Latham explain how high quality sustainable locally sourced grain and flours respond to hydration and fermentation to make great bread even better Experienced bakers and novices will find Robertson s and Latham s primers on grain flour sourdough starter leaven discard starter and factoring dough formulas refreshingly easy to understand and use With sixte

Ficha técnica


Editorial: G. P. Putnam's Sons

ISBN: 9780399578847

Idioma: Inglés

Número de páginas: 304

Encuadernación: Tapa dura

Fecha de lanzamiento: 21/12/2021

Año de edición: 2021


Especificaciones del producto



Escrito por Chad Robertson


Chad Robertson es panadero y cofundador junto a su mujer, Liz Prueitt, de la mítica Tartine Bakery de San Francisco. Cuenta que decidió dedicarse a la panadería de manera irracional cuando visitó el obrador del panadero canadiense Richard Bourdon durante su formación en el Culinary Institute of America. El pistoletazo de salida para su apasionada investigación en Francia sobre la elaboración artesanal del pan, el cultivo de la masa madre y el uso de granos ancestrales. A su vuelta a EEUU abrió su primer obrador en una pequeña localidad de California. En él inició la búsqueda de un pan propio, de un pan perfecto. Lo consiguió. Y revolucionó la forma de consumir pan en EEUU. En 2002, él y su mujer, la pastelera Elisabeth Prueitt, abrieron en San Francisco Tartine Bakery, todavía hoy un lugar de peregrinación para los amantes del pan.

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